Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w majeranku

4.0
(25)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1 l
Majeranek suszony Prymat 1 opakowanie
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
oliwa 50 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
golonka 4 w siatce

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w majeranku

W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek, majeranek, sól czosnkową i czarny mielony pieprz. Taką mieszaniną dobrze natrzeć umyte i osuszone golonki. Pozostawić w naczyniu, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 24 godziny.

Golonki przełożyć do garnka, zalać piwem i gotować na małym ogniu przez 1,5 godziny. Wyjąć, przestudzić, zdjąć z mięsa siatki i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC na 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 28.06.2012 09:38
Uwielbiam golonkę
kasienka23 15.04.2012 18:47
pyszna
Goya 26.03.2012 19:41
mniam
Ela15 27.09.2011 09:13
przepyszna
Jaheira11 01.09.2011 23:44
mniam pyszności
PaniMISIOWA 24.08.2011 09:13
wygląda smakowicie
Misiek1 15.08.2011 10:19
Super propozycja!
aguus 12.08.2011 23:09
oj.... chętnie bym zjadła taką golonkę:)
Nina7 07.08.2011 19:04
Takie mięsko to ja rozumiem....
Agnieszka_B 03.08.2011 22:15
Nie ma w tej golonce kości, a jest spory kawałek mięsa. W smaku nie różni się niczym. Ja kupuję tylko takie goloneczki!!
pacpaw 03.08.2011 18:37
tej siatkowatej nigdy nie kupowałem, Różni się czymś ona od takiej \"zwykłej\" ?
Iwona56 01.08.2011 10:41
wygląda super smacznie
pawel6 01.08.2011 07:42
Uwielbiam golonkę, a przyrządzona w taki sposób musi smakować wyśmienicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak