Sposób przygotowania

W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek, majeranek, sól czosnkową i czarny mielony pieprz. Taką mieszaniną dobrze natrzeć umyte i osuszone golonki. Pozostawić w naczyniu, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 24 godziny.

Golonki przełożyć do garnka, zalać piwem i gotować na małym ogniu przez 1,5 godziny. Wyjąć, przestudzić, zdjąć z mięsa siatki i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC na 10 minut.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Uwielbiam golonkę, a przyrządzona w taki sposób musi smakować wyśmienicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    wygląda super smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tej siatkowatej nigdy nie kupowałem, Różni się czymś ona od takiej \"zwykłej\" ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Nie ma w tej golonce kości, a jest spory kawałek mięsa. W smaku nie różni się niczym. Ja kupuję tylko takie goloneczki!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Takie mięsko to ja rozumiem....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    oj.... chętnie bym zjadła taką golonkę:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super propozycja!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wygląda smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    mniam pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    przepyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam golonkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !