Sposób przygotowania

Okonie,zdreny i płotki posypać przyprawą do żeberek,przyprawą do ryb i szczyptą curry,następnie poprószyć solą i pieprzem do smaku.Obtaczać w mące i smażyć na średnim ogniu.
Do słoika włożyć pokrojoną w grubsze plastry połowę cebuli, 2 ziarna ziela angielskiego i liść laurowy.Włożyć usmażone ryby,przykryć je plastrem cebuli,zalać zalewą i zakręcić słoik.
Zalewa: 2 szklanki wody zmieszać z szklanką octu,doprawić 2 łyżeczkami cukru, łyżeczką soli i szczyptą pieprzu czarnego.
Ryby powinny postać w zalewie co najmniej 2 dni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    uwielbiam sam łowię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    uwielbiam sam łowię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !