Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z serem żółtym i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 3 sztuki
ser żółty 5 dag
sól
pieprz
mąka do panierki
jajko do panierki
schab bez kości 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z serem żółtym i pieczarkami

Kotleta rozbić, posolić. Opanierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dać na tłuszcz, upiec z jednej strony. Przewrócić n drugą stronę. Nałożyć pokrojone pieczarki, zetrzeć żółty ser, przykryć pokrywką i smażyć chwilę aż się ser roztopi. posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 01.10.2011 10:30
super
Mariposas 05.09.2011 21:27
smakowicie wygląda
daria899 31.08.2011 09:21
pyszny
iwa643 05.08.2011 09:12
ciekawe
Misiek1 01.08.2011 08:04
Takiego schabowego to ja lubię...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak