Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pies kurczaka z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 podowjne piersi z kurczaka
4zabki czosnku
łyżka masła
ser owczy 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pies kurczaka z serem

Mięso oczyść, podziel na 4 kotlety. W każdym natnij kieszeń. Natrzyj z zewnątrz i od wewnątrz przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. W każdą kieszeń włóż po kawałku sera i zepnij wykałaczką. Odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce. Smaż na średnio rozgrzanym oleju z obu stron do ładnego zrumienienia. Dodaj masło, przykryj, przykręć ogień, duś 5 minut. Podawaj z ryżem na sypko i sałatką z czerwonej kapusty, cebuli i jabłek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 02.07.2011 12:59
pyszności
iwona332 15.09.2010 15:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak