Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 2 szt
mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku
olej do smażenia
woda gazowana 1 (mineralna)

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kiszonej kapusty

Z jajek, mąki, mleka, wody mineralnej i szczypty soli przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe. Do przygotowanego ciasta dodajemy drobno posiekaną cebulę i ugotowaną, odciśniętą kapustę kiszoną. Ciasto przyprawiamy na ostro pieprzem, solą i kminkiem, mieszamy. Na rozgrzanym oleju kładziemy łyżką porcje ciasta i smażymy na złoto z obu stron.Podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 10.02.2012 08:41
ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak