Sposób przygotowania

Słoninę i boczek kroje w drobniutką kosteczkę. Można również zmielić w maszynce, ale używając siatki o dużych oczkach. Do garnka wkładam słoninę, czekam, aż zacznie się topić. Dorzucam boczek (specjalnie później, bo boczek szybciej się topi i mógłby się spalić). Gdy już mamy lekko zrumienione skwarki, dorzucamy cebulę i smażymy razem. Wyłączamy, gdy cebula zacznie robić się jasnozłota.
Smalec wlewam do miseczki i odkładam do wystygnięcia. Przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    uwielbiam takie jedzenie! a domowy smalec jest sto razy lepszy niż kupny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    angelisiak

    zdecydowanie! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    racja;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    od czasu do czasu przychodzi smak na smalczyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !