Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy sos jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 400 gram
serek topiony śmietankowy duży 1 opakowanie
jogurt naturalny 1 kubeczek
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku
olej do smażenia
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy sos jogurtowy

filety myjemy , kroimy w kostke ,podsmażamy przyprawione sola i pieprzem. Do podsmażonego miesa dodajemy szklanke bulionu, i dusimy 10 minut pod przykryciem. Dodajemy serek topiony i mieszamy do momentu aż się roztopi. Potem dodajemy jogurt. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 29.11.2011 09:50
ciekawie i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak