Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poziomkowiec z galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier puder szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka szklanka
poziomki ok pół kg
galaretka truskawkowa
budyń śmietankowy
mleko pół l
margaryna kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Poziomkowiec z galaretką

Owoce umyć.
Białka jajek ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Stopniowo dodawać cukier puder,ubijać.Następnie dodać żółtka jaj oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia.Piec około 35min w 180stopniach.Zostawić do ostygnięcia w piekarniku by ciasto nie opadło. Schłodzony biszkopt przekroić na 2 części.
Z mniejszej ilości wody niż na opakowaniu przygotować galaretkę i odstawić do lekkiego stężenia.
Przygotować budyń i schłodzony zmiksować z margaryną, na krem (przepis dokładniejszy na każdym opakowaniu budyniu).
Biszkopt przełożyć kremem (obie części) a na wierzchu ułożyć owoce. Zalać galaretką i schować do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 01.08.2011 10:00
Wygląda cudnie... Chętnie bym się skusiła na kawałek takiego ciasta!
Dorota59 31.07.2011 12:38
przepyszne cudeńko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak