Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z budyniu czekoladowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada biała
mleko 2 szklanki
żółtko jajek 2
cukier ok 4 łyżki
kakao 3-3,5 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z budyniu czekoladowego

Połowę mleka z masłem zagotować na małym ogniu. W tym czasie wymieszać w misce żółtka, cukier, kakao, mąkę ziemniaczaną i resztę mleka (dokładnie by nie było grudek). Zagotowane mleko z masłem zdjąć z ognia i wlać mieszankę z miski. Szybko wstawić ponownie na mały palnik i cały czas mieszać do zgęstnienia (tak jak przy budyniu z torebki). Gotowy przelać do miseczek lub salaterek. Delikatnie schłodzić i posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak