Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka w curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1-2
curry
imbir
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka w curry

Mięso oczyścić,osuszyć i pokroić w mniejsze porcje. Jajko (lub 2 mniejsze) rozmącić z przyprawami (po szczypcie papryki,curry,imbiru i czosnku). Obtaczać w jajku i bułce tartej po czym smażyć na złoto w rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak