Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik gotowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy
budyń waniliowy 1 opakowanie
masło 8 dag
jajko 4 sztuki
ser tłusty 1,20 kg
biskzopty okrągłe 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik gotowany

Na spodzie tortownicy wykładamy biszkopty. Ser zmielić dwa razy. Dodać masło, cukier, cukier wanilinowy, jajka oraz budyń. Wszystko dokładnie wymieszać. Pozostawić na małym ogniu, podgrzewać, cały czas mieszając. Jak zacznie gęstnieć. Wylać do tortownicy wyłożonej biszkoptami. po ostygnięciu dać do lodówki na jakiś czas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 08.05.2012 13:48
mniam;)
Juleczka20 27.02.2012 12:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak