Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
cukier 2 szklanki
masło 30 dag
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mak 1 szklanka
mleko 1,5 szklanki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżowiec

Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z mąką z proszkiem. Mleko zagotować z masłem i ostudzić. Wlać do utartych żółtek i wsypać mak. Ubić pianę z białek. Połączyć z ciastem. Wlać do formy natłuszczonej i wysypanej bułką tarta i piec 40 minut. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 11.03.2012 20:44
super
Wacław 20.01.2012 21:34
smaczne !
tomek18 09.08.2011 21:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak