Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobne pierniczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szklanki
cukier 1 szklanka
oliwa 1 łyżka
miód 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 4 sztuki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Drobne pierniczki

Jajka utrzeć z cukrem, dodać miód i oliwę, przyprawę do piernika i sodę oczyszczoną. Dokładnie wymieszać. Na stolnicę wysypać, pół szklanki mąki. Zrobić dołek i wlać do tego masę. W razie konieczności dosypać mąki. Wyrobić ciasto. Rozwałkować dosyć grubo i wykrawać drobne ciasteczka. Kłaść na blachę, i piec ok. 20 minut. Po upieczeniu można polukrować

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 09.01.2012 10:46
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak