Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z powidłami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2,5 szklanki
masło 30 dag
mąka 4,5 szklanki
powidła 1 słoik
mąka 4,5 szklanki
jajko 3 sztuki
kakao 4 łyżeczki
tłuszcz do formy
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z powidłami

Mąkę przesiać, masło roztopić i ostudzić, jaja utrzeć z cukrem i przyprawami do piernika. Dodawać stopniowo wszystkie składniki ucierając dokładnie. Wlać do formy wysmarowane tłuszczem i bułką tartą. Piec 60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 18.07.2012 20:41
super, lubię z powidłami
tomek18 18.10.2011 13:23
super
KasiaK90 18.10.2011 13:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak