Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem pomidorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

esencjonalnego rosołu 6 szklanek
koncentratu pomidorowego 2 łyzki
cebula 1
posiekanego koperku 1 łyzka
masła łyzka
soli i pieprzu szczypta
śmietany kremówki 1 szklanka
bułka pszenna 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem pomidorowy

Na rozgrzanym maśle zasmażamy przez 3 minuty posiekaną cebulę, koperek, koncentrat pomidorowy i rozdrobnioną bułkę, nastepnie podlewamy 2 szklanki rosołu i gotujemy razem przez 5 min, aż bułka bedzie rozgotowana. Całość przecieramy przez sito, przelewającpozostałym rosołem, zagotowujemy, doprawiamy do smaku, zagotowujemy raz jeszcze. Po zdjęciu z ognia łączymy ze śmietaną. Można podawać z groszkiem ptysiowym.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 04.03.2011 14:58
mniam
Smakosz6 02.12.2010 09:55
mniam- uwielbiam pomidorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak