Sposób przygotowania

Makaron gotujemy 10 min w osolonym wrzątku, odcedzamy. Bakłażan myjemy i kroimy w krążki. Papryki opłukujemy, usuwamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w ćwiartki. Warzywa układamy na nasmarowanej olejem blaszce. Pieczemy ok. 30 min w 220 stopniach C. Mieszamy z makaronem i łyżeczką ziół prowansalskich, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do natłuszczonej formy do zapiekania. Obkładamy ćwiartkami pomidorów. Polewamy beszamelem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu - sos możemy przygotować sami ale jeśli brakuje nam czasu możemy użyć w gotowego. Zapiekamy ok. 30 min w 180 stopniach C. przed podaniem dekorujemy listkami bazyli.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !