Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na biszkopcie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 sztuki
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ser
masło 1 kostka
cukier 3/4 szklanki
żółtko jajek 6 sztuk
budyń śmietankowy 2 sztuki
białko 6 sztuk
cukier puder do posypania
ser biały 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na biszkopcie

SER: Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, dodawać po trochu ser, oraz budyń, a na końcu pianę ubitą z białek. Wylać na brytfannę wysmarowaną masłem. Piec w 180 st. ok. 40 minut. Potem wyjąć z pieca zalać masą na biszkopta. Piec jeszcze ok. 15 minut.

BISZKOPT: Białka ubić do białości, dodać cukier, dalej ubijać, wmieszać żółtka łyżką, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wyjąć ostudzić, zimny obrócić tak aby dół był na górze, i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 03.01.2012 11:32
niezły
aguus 01.08.2011 07:55
Uwielbiam sernik, ale zawsze robię na kruchym cieście... Koniecznie muszę wypróbować Twój przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak