Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie beszanelowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 1,5 szkl
sól do smaku
bulion cielęcy 1 kostka
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie beszanelowym

Na patelni rozpuszczamy masło dajemy mąke i mieszamy łopatką dolewamy mleko ,cały czas mieszamy dodajemy kostkę bulionowa mieszamy doprawiamy solą .
Polewamy połówki jajek .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 31.07.2011 09:25
smakowite
pioge7 31.07.2011 08:33
ekstra
iwa643 31.07.2011 06:55
Podajemy do ziemniaków lub ryżu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak