Sposób przygotowania

Paprykę, po usunięciu gniazd nasiennych, kroimy w słupki ok. 2 cm., cebulę kroimy w piórka. Warzywa mieszamy, lekko solimy i odstawiamy na 2 godz.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Wodę zagotowujemy z octem, cukrem, solą i pieprzem. Do gorącej zalewy dodajemy odciśniętą cebulę z papryką oraz sparzone i odsączone pieczarki. Gotujemy w zalewie ok. 10 min. Gorącą sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 15 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    super pomysł, koniecznie muszę spróbować:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    fajna:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    ciekawa jak dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    taka domowa,pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !