Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa z papryką do słoików

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1,5 kg
pieczarki 2 kg
woda 12 szklanek
ocet 2 szklanki
cukier 0,5 kg
sól - do zalewy 2 łyżki
pieprz do smaku
papryka 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa z papryką do słoików

Paprykę, po usunięciu gniazd nasiennych, kroimy w słupki ok. 2 cm., cebulę kroimy w piórka. Warzywa mieszamy, lekko solimy i odstawiamy na 2 godz.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Wodę zagotowujemy z octem, cukrem, solą i pieprzem. Do gorącej zalewy dodajemy odciśniętą cebulę z papryką oraz sparzone i odsączone pieczarki. Gotujemy w zalewie ok. 10 min. Gorącą sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.04.2013 00:18
taka domowa,pyszna
GGABI 13.10.2012 22:10
ciekawa jak dla mnie
Juleczka20 24.04.2012 09:50
fajna:)
Edyta31 01.08.2011 23:52
super pomysł, koniecznie muszę spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak