Sposób przygotowania

Fasolkę oczyszczamy i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy ok. 10 min. Studzimy pod zimną bieżącą wodą, odcedzamy i odstawiamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Masło rozgrzewamy na patelni i na dużym ogniu smażymy pieczarki przez 3-4 min. Doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy i smażymy kolejne 3-4 min. Dodajemy fasolkę, skórkę otartą z cytryny i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny. przykrywamy i dusimy do miękkości.Kilka minut przed zakończeniem smażenia możemy dodać pokrojonego w kostkę pomidora.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !