Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 400 ml
cukier 1 łyżka
maliny świeże 250 g
cukier waniliowy 2 łyżki
cukier żelujący 1 łyżka
posypka czekoladowa
kremówka 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Deser malinowy

Z mleka odlać pół szklanki, resztę wlać do rondelka, dodać cukier i zagotować. W pozostawionym mleku rozpuścić budyń, wymieszać , wlać do gotującego mleka, zdjąć z ognia i mieszać aż powstanie gładki budyń. Ostudzić.
150g malin rozgnieść widelcem, zasypać cukrem waniliowym i cukrem żelującym. Odstawić na godzinę. Potem zagotować i ostudzić.
Śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać ostudzone maliny i wymieszać łyżką.
Do pucharków nakładać budyń, wsypać resztę świeżych malin (zostawić kilka do dekoracji). Potem na maliny wyłożyć bitą śmietanę z malinami. Posypać wszystko posypką czekoladową i udekorować malinami.
Z podanych składników wyjdą 4 duże porcje, lub 6 małych

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 01.08.2011 07:54
Pyszniutki deser!
Emilia22 31.07.2011 09:18
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak