Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe cebulki 1 kg
sól 15 dag
ocet 1 szklanka
woda 1,5 szklanki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulki marynowane

Cebulki umyć, zdjąć łuski, zagotować 11 wody, dodać sól ■ cebulki zalać solanką, odstawić na 2 doby ■ kiedy staną się przezroczyste, odcedzić, ułożyć w stoikach ■ wodę zagotować z octem i przyprawami, gorącym płynem zalać cebulki, by były przykryte, zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak