Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle z cebuli i papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
papryka czerwona 2 strąki
papryka żółta 2 strąki
sól 3 łyzki
cukier 10 dag
suszona mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle z cebuli i papryki

Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki, posypać solą i wymieszać, przykryć, odstawić na 2 godziny ■ osączyć, opłukać pod bieżącą zimną wodą ■ paprykę
umyć, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie krążki ■ do rondla wlać ocet, dodać cukier i przyprawy oraz paprykę i cebulę, gotować 5 minut ■ przełożyć do podgrzanego słoika, zalać wrzącym octem, zamknąć słoik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 18.05.2012 17:35
Ja do swoich dodaję jeszcze zielonego pomidorka i jak mam to grzybka :) PYCHOTA!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak