Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
pomidory 1,5 kg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pomidorami

Fasolkę umyć, obrać z włókien ■ zalać wrzącą wodą z dodatkiem cukru i soli, aby przykrywała fasolkę, gotować aż będzie miękka, odcedzić ■ pomidory umyć, osączyć, pokroić na ćwiartki, rozgotować i małą ilością wody i przetrzeć, przyprawić do smaku ■ fasolkę nałożyć do gorących słoików, zalać gorącym przecierem ■ pasteryzować 30 min od chwili zagotowania wody\'« słoiki wyjąć, ostudzić, wstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 15.10.2011 18:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak