Sposób przygotowania

Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki ■ cebulę obrać, pokroić w półplasterki ■ rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zeszklić ■ dodać pokrojoną paprykę, podlać niedużą Ilością wody, pod-dusić kilka minut (do 10 minut) ■jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, wrzucić do potrawy po 5 min duszenia ■ przyprawić do smaku solą, pieprzem I papryką
■pomidory obrać ze skórki, wyjąć pestki, wrzucić do garnka z natką, zagotować ■ sałatkę wymieszać z kwaskiem, rozłożyć do słoików, pasteryzować 30 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !