Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka pasteryzowana z olejem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyzki
sól 1 łtżka
cukier 1/2 łyzki
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki
papryka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka pasteryzowana z olejem

Strąki papryki umyć, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, opłukać ■ zagotować wodę, posolić, wrzucać stopniowo paprykę, zagotować, odcedzić, zanurzyć w zimnej wodzie, osączyć ■ wywar przyprawić solą i kwaskiem ■ paprykę układać w słojach, zalać gorącą zalewą, a na końcu oliwą ■ pasteryzować ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak