Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitury z zielonych pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małe zielone pomidorki 2 kg
cukier 1,2 kg
cytryna 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitury z zielonych pomidorów

Umyte pomidory pokroić, wyjąć pestki, zważyć ułożyć w naczyniu, przesypując każdą warstwę cukrem, przykryć ściereczką, pozostawić w chłodzie do następnego dnia cytryny pokroić w cienkie plasterki (wyjąć pestki) przełożyć pomidory do rondla, dodać cytryny, podgrzewać, póki cukier się nie rozpuści zwiększyć ogień, by masa wrzała, mieszając smażyć wystawić, kiedy pomidory będą przezroczyste, a sok złoty zebrać pianę, przełożyć do słoików, zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak