Sposób przygotowania

Kostkę miękkiego masła ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym jajku. Bezpośrednio do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy mleko. Ciasto mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Połowę ciasta rozsmarowujemy równomiernie na blaszce wyłożonej pergaminem. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i dokładnie mieszamy a następnie przekładamy na jasne ciasto. Wiśnie rozkładamy na powierzchni ciasta lekko wciskając.Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45 min. Przygotowujemy krem: budyń mieszamy z 6 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotowujemy i dodajemy rozrobiony budyń.Mieszając gotujemy aż zgęstnieje. Studzimy. Budyń ucieramy z masłem i cukrem pudrem. Gotową masę rozsmarowujemy na cieście. polewę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i ozdabiamy ciasto. Odstawiamy do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    mega apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    rewelacja !
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    wygląda cudnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    ależ to musi byc pyszne!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    z wiśniami musi być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !