Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z agrestem i porzeczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy
margaryna 15 dag
jajko 1 sztuka
sól
agrest 50 dag
porzeczki 20 dag
białko 2 sztuki
cukier 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z agrestem i porzeczkami

Mąkę posiekać z margaryną, dodać pozostałe składniki, szybko zagnieść ciasto, włożyć do lodówki • wyłożyć ciastem dno i boki posmarowanej tłuszczem formy, podpiec 10 min w silnie nagrzanym piekarniku (do temperatury 220° C) • udusić 3/4 owoców z częścią cukru, odparować, ułożyć na cieście, a na nich świeże owoce • z białek i cukru ubić pianę, ułożyć na owocach • formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, wystawić, gdy piana nabierze złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak