Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surowa galaretka z czerwonych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki
cukier 1,3 kg
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Surowa galaretka z czerwonych porzeczek

Dojrzałe porzeczki umyć, obrać z gron, osączyć owoce zmiażdżyć, przełożyć do płóciennego woreczka, wycisnąć do soku wsypać cukier i mieszać, aż się rozpuści, a galaretka zacznie gęstnieć rozłożyć ją do wyjałowionych opakowań, uszczelnić je.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak