Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnych jagód

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 kg
woda 4 łyżki
sok z cytryny 1
jagody 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnych jagód

Jagody przebrać, umyć, osączyć wrzucić je do garnka, dodać wodę, cukier i sok z cytryny, doprowadzić do wrzenia mieszając gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści gotować jeszcze 10 min zwiększyć gaz i gotować ok. 20 min - do momentu, aż łyżeczka dżemu wylana na talerz i pozostawiona na kilka minut po przesunięciu palcem marszczy się przełożyć do gorących słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak