Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarne jagody bez cukru

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 2 kg
brak

Przepis i sposób przygotowania na: Czarne jagody bez cukru

Jagody starannie przebrać, umyć, osączyć wsypać do rondla i podgrzać na wolnym ogniu lub w ciepłym piekarniku, aż owoce puszczą sok napełnić 0,51 słoiki i pasteryzować 25 minut można też świeże surowe jagody ciasno ułożyć w słoikach i pasteryzować jak poprzednie 25 min, z tym, że podczas gotowania osiadają do połowy słoika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak