Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jeżyn z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 1 kg
cukier 1 kg
woda 1 szklanka
jabłka 50 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jeżyn z jabłkami

Przebrane jeżyny oczyścić, opłukać, osączyć, oderwać szypułki umyte jabłka pokroić, zalać gorącą wodą, gotować ok. 10 min i odcedzić, wyciskając sok do soku wsypać cukier, zagotować na wrzątek wrzucić jeżyny i smażyć na wolnym ogniu ciągle mieszając gorący dżem wkładać do słoików, od razu zamykać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak