Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchwi i mandarynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 4 średnie
mandarynek 6
posiekanych migdałów szklanka
sok z cytrynydo do smaku
cukru pudru łyżeczka
śmietany 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchwi i mandarynki

Mandarynki obrać ze skórki, usuwamy białe błony, kroimy w kostkę, posypujemy cukrem pudrem, skrapiamy sokiem z cytryny. Marchewki ucieramy na tarce z małymi otworami, łączymy z mandarunką, zalewamy spienioną śmietaną, nakładamy do szklanych pucharków, posypujemy posiekanymi migdałami.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 12.06.2011 20:45
ciekawy przepis takiej wersji jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak