Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w occie II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
ocet 1 szklanka
woda 1 szklanka
cukier 40 dag
cynamon
Goździki całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w occie II

Owoce dokładnie umyć, gęsto po-nakłuwać igłą, ułożyć w szklanym słoiku lub naczyniu kamionkowym zagotować ocet z wodą, zmieszać z cukrem, nieco przestudzić i zalać śliwki na drugi dzień syrop zlać, podgrzać i zalać śliwki nieco cieplejszym syropem niż poprzedniego dnia w następnym dniu znowu zlać syrop, zagotować, wrzucić przyprawy i śliwki, odstawić i ostudzić śliwki rozłożyć do słoików, zalać syropem i natychmiast zamknąć używać do zimnych mięs, przekąsek i sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak