Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitury z brzoskwiń

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 2 kg
cukier 2 kg
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitury z brzoskwiń

Umyte brzoskwinie sparzyć wrzątkiem, wrzucić na moment do zimnej wody, osączyć, zdjąć skórkę, przekroić na pół, wyjąć pestki z polowy cukru i wody ugotować syrop, zalać owoce, zagotować, odszumować, odstawić na godzinę zlać syrop, dodać połowę pozostałego cukru, zagotować, znowu zalać owoce i gotować zdejmując pianę, zestawić z ognia, schłodzić powtarzać tę czynność trzykrotnie, dodając resztę cukru gotować, aż owoce będą szkliste gorące konfitury przełożyć do przygotowanych słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak