Sposób przygotowania

- Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na równej grubości plastry, podobnie postępujemy z pomidorem.
- Plastry cukinii lekko grillujemy, osączamy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
- Fetę wyciągamy z lodówki na 30 minut przed krojeniem. Ser kroimy na plastry jednakowej grubości. Na talerzu układamy kolejno: plaster fety, pomidor, cukinia, czynność powtarzamy dwa razy.
- Paprykę kroimy na drobną kosteczkę. Układamy na czubku wieżyczki, dekorujemy dymką.
- Podajemy z lekkim sosem na bazie 3 łyżek oliwy z oliwek extra vergin, szczypty oregano oraz szczypty mieszanki przyprawowej, dokładnie wymieszanym w shakerze do dressingu lub słoiczku z zakretką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    eli82

    Smacznie wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    piękne kolorowe te dania, bardzo mi się podobają :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wspaniale wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    pysznosci!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    bajeczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Piękne i pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !