Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne gruszki II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grszuszki 1 kg
cytryna 1 sztuka
cukier 1 szklanka
miód 25 dag
czarny pieprz kilka ziaren
Goździki całe Prymat
ziele angielskie
wino czerwone wytrawne 1/2 litra
ocet winny czerwony 5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne gruszki II

Gruszki obrać, włożyć do zimnej wody zmieszanej z sokiem z cytryny do naczynia wlać ocet i wino, włożyć cukier, miód i przyprawy, zagotować, odszumować i gotować 5 min włożyć gruszki na ok. 30 min już miękkie owoce wyjąć i ułożyć w słoikach syrop gotować, aż połowa wyparuje i zgęstnieje zalać nim owoce, by były całkowicie przykryte, szczelnie zamknąć słoiki odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak