Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z boczniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 1/2 kg
karkówka 1/2 kg
papryka
cebula 3 sztuki
przyprawy do grilla
sól
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z boczniaków

Mięso i grzyby umyć. Mięso pokroić na plastry o grubości 0,5 cm, cebule obrać i pokroić w krążki. Wszystkie składniki wraz z całymi grzybami posypać przyprawą do grilla i solą. Wszystko przykryć i zostawić na 10 min. Przygotowane produkty nadziewać na szpilki w kolejności: karkówka, papryka, boczniak, cebula. Wszystko polać oliwą i piec na rożnie w temp. 150-170°C ok. 40 min. polewając w czasie pieczenia spływającym sosem z szaszłyków. Podawać z ziemniakami lub frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 12.01.2012 23:30
Szaszłyków z boczniakami jeszcze nie próbowałam, zawsze robię z pieczarkami - ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak