Sposób przygotowania

Jabłka antonówki umyć, upiec, gorące przetrzeć przez sito przecier odparować, ciągle mieszając dodać cukier i gotować do uzyskania gęstej masy papier pergaminowy zwilżyć wodą gorącą masę wylać na pergamin, szybko rozsmarować szerokim nożem na warstwę grubości 1 cm, pozostawić, żeby wystygła kiedy masa zastygnie, przykryć ją pergaminem i odwrócić, zdjąć poprzedni papier i pozostawić na dobę wyciąć foremkami marmoladki (można po prostu pokroić nożem), ułożyć na sicie do wysuszenia po 2 dniach obsypać cukrem kryształem i ułożyć w słojach lub pudełkach, oddzielając każdą warstwę papierem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !