Sposób przygotowania

Jajka rozbijamy oddzielajac białka od żółtek. Biała ubijamy z dodatkiem cukru. Następnie dodajemy żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie ale delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok. 30 min w temp. 160 stopni C. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy masę: białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietanę ubijamy ze śnieżką, dodajemy kokos i wystudzone roztopione czekolady. Wszystko dokładnie mieszamy. Biszkopt przecinamy wzdłuż na pół. Na pierwszą warstwę biszkoptu wykładamy połowę masy, przykrywamy drugim biszkoptem i na wierzch kładziemy resztę masy. Przygotowujemy polewę: gorzką czekoladęrozpuszczamy i dodajemy dwie łyżeczki mleka, mieszamy. Powstałą polewą na wierzchu ciastarobimy ozdobne esy-floresy

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kiedyś koleżanka z pracy dała mi podobny przepis - tylko,że z ciemnym biszkoptem- ciasto było pyszne .... choć bardzo dawno go nie robiłam i dopiero teraz sobie przypomniałam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jedno z moich ulubionych ciast.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    gibli

    oj zjadłabym sobie mały kawałeczek:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !