Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 4 sztuki
zapach pomarańczowy
kandyzowana skórka pomarańczow 1 łyzka
cukier waniliowy
cukier 3 łyzki
małe ciasteczka kilka sztuk
twarożek 50 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy

Pomarańcze polej wrzącą wodą, wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Odetnij wierzchy. Ostrożnie wydrąż miąższ, uważając, aby nie uszkodzić skórki pomarańczy. Z miąższu ostrym nożem powycinaj cząstki. Z reszty miąższu wyciśnij sok. Twarożek utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj 4-5 łyżek soku wyciśniętego z pomarańczy oraz zapach pomarańczowy. Dołóż cząstki pomarańczy i kandyzowaną skórkę pomarańczową. Ciasteczka połam na kawałeczki. Odłóż trochę do dekoracji, a pozostałe połącz z kremem. Salaterki z wydrążonych pomarańczy napełnij przygotowanym kremem. Na wierzchu połóż po kilka kawałków odłożonych wcześniej ciasteczek. Przed podaniem deser udekoruj listkami mięty i cząstkami pomarańczy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak