Sposób przygotowania

Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazdka nasienne, układamy dosyć ciasno w słoikach w pionie. Z bazy do marynat z mojego przepisu odlewamy 3 szklanki http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155707/baza-do-marynat.html, dodajemy 1 łyżkę cukru, 1 cebule pokrojoną w pół plastry i 1 łyżkę mieszanki do marynat, zagotowujemy aż cebula straci swoją surowość, gorącą marynatą zalewamy pikle, dokładnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem aż ostygną. Przechowujemy w chłodnym i ciepłym miejscu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawie wygladają:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !