Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z grillowanej cukinii i fasolki szparagowej z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia
pomidor czerwony
ogórki gruntowe 3 szt.
feta
fasolka szaragowa 150 gram
sałata mas kilka liści
cebula dymka ze szczypiorkiem
oliwa 3 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
sólszczypta
kiełki rzodkiewki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z grillowanej cukinii i fasolki szparagowej z fetą

- Fasolkę szparagową myjemy,odcinamy końcówki, gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy (wrzucamy do lodowatej wody, aby przerwać proces gotowania).
- Cukinię umytą i osuszoną kroimy na plastry, grillujemy lekko, odkładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Po ostygnięciu kroimy każdy plaster na cztery części.
- Sałatę umytą i osuszoną rozrywamy i dodajemy do miski. Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, a pomidory w kostkę, podobnie ogórki i dodajemy do sałaty. Paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych kriomy w cienkie paski, wrzucamy do reszty składników. Dodajemy cukinię oraz fasolkę, którą kroimy na trzy części.
- Fetę kroimy w kostkę, a dymkę drobno kroimy. Dodajemy do reszty.
- Dressing to oliwa z oliwek extra vergin połączona z musztardą i szczyptą soli, a wszystko to dokładnie wymieszane w słoiczku z zakretką. Dressing dodajemy do sałatki i mieszamy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.07.2011 09:29
super
anecia04 06.11.2010 22:11
Prosta sałatka i bardzo smaczna! Wspomnienie lata
Grażyna13 06.11.2010 17:25
Szybkie i smakowicie wygląda :)
etka 20.09.2010 22:40
zjadłabym taką :)
Aleksandra55 29.08.2010 22:13
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak