Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w marynacie musztardowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 10 szt
baza do marynat 2,5 szkl.
słodka musztarda niemiecka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w marynacie musztardowej

Ogórki myjemy, obieramy skórki i za pomocą tarki ścieramy na plasterki, które układamy ciasno w słoikach. Do mojej bazy do marynat z przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155707/baza-do-marynat.html odlewamy 2,5 szklanki, dodajemy słoiczek słodkiej domowej musztardy niemieckiej i zagotowujemy na małym ogniu i uważamy by nie wykipiała, gdy musztardowa marynata zaczyna się podnosić do góry szybko ściągamy z gazu i wrzącą zalewamy plastry ogórków. Dokładnie zamykamy i odwracamy do góry dnem aż wystygną, odstawiamy w chłodne i ciemne miejsce. Mimo niezbyt ciekawego wyglądu marynaty, ogórki są smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.08.2011 10:57
Chyba obie mamy akurat sezon ogórkowy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak