Sposób przygotowania

Ogórki myjemy, obieramy skórki i za pomocą tarki ścieramy na plasterki, które układamy ciasno w słoikach. Do mojej bazy do marynat z przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155707/baza-do-marynat.html odlewamy 2,5 szklanki, dodajemy słoiczek słodkiej domowej musztardy niemieckiej i zagotowujemy na małym ogniu i uważamy by nie wykipiała, gdy musztardowa marynata zaczyna się podnosić do góry szybko ściągamy z gazu i wrzącą zalewamy plastry ogórków. Dokładnie zamykamy i odwracamy do góry dnem aż wystygną, odstawiamy w chłodne i ciemne miejsce. Mimo niezbyt ciekawego wyglądu marynaty, ogórki są smaczne.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Chyba obie mamy akurat sezon ogórkowy?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !