Sposób przygotowania

Umytego kalafiora dzielę na małe różyczki i obgotowuję we wrzącej osolonej wodzie 5 minut, odcedzam na sicie i hartuję w zimnej wodzie. Obrane marchewki kroję na plasterki. Marchewki i różyczki kalafiora układam naprzemiennie w słoikach, do każdego słoika wrzucam po 2 ziarna ziela angielskiego. Z przygotowanej bazy do marynat z przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155707/baza-do-marynat.html
odlewam 2 szklanki, dodaję 2 łyżeczki cukru, zagotowuję i wrzącą marynatą zalewam mieszankę kalafiora i marchewek. Dokładnie zakręcam słoiki i odwracam do góry dnem, aż wystygną. Bardzo dobry dodatek do innych potraw np. sałatek

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jestem bardzo ciekawa jak smakuje. Jeszcze nigdy takiego nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !