Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baza do marynat

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 6 szkl
ocet 10 % 1 szkl.
cukier 1,5 łyżeczkii
sól 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt.
ziele angielskie 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: baza do marynat

Do garnka wlewamy wodę z octem w stosunku 6 do jednego, czyli na 6 szklanek wody dodajemy 1 szklankę octu 10 %, 1,5 łyżeczki cukru, 1 łyżeczkę soli, 6 liści laurowych i 8 ziaren ziela angielskiego i zagotowujemy i gotujemy jeszcze chwilkę. Ja tę marynatę traktuję jako podstawową bazę do marynowania warzyw i grzybów, tylko w zależności co zaprawiam dodaję jeszcze dodatkowe składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak