Sposób przygotowania

Mięso myjemy, oprószamy solą i pieprzem a następnie układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki i kładziemy na mięsie delikatnie dociskając. Nie podlewamy tłuszczem! Paprykę i pomidory myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy kroimy w talarki. Pokrojone warzywa dokładamy na patelnię obok mięsa. Po około 5 minutach smażenia wyciskamy sok z połowy cytryny, a po następnych 5 minutach – resztą soku. Mięso smażymy około 25-30 minut co jakiś czas odwracając je na drugą stronę. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Na talerzu posypujemy koperkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !