Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie koperkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
masło pół kostki
woda 0,75 litra
koperek 1 pęczek
kwaśna śmietana 100 ml
mąka 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie koperkowym

Jajka ugotować, pokroić na ćwiartki. Zagotować wodę, dodać masło,, kostkę rosołową, przyprawy i koperek. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i odrobiną ziemnej wody. Dodajemy do wywaru. Chwilę gotujemy, jajka układamy na talerzu i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 08.05.2012 19:05
super
Jodaj 08.02.2012 10:09
to jest pyszne :)
Kate131 25.01.2012 08:23
bardzo lubie
jozefinach 25.11.2011 10:14
Pyszności.
owocówka 19.10.2011 08:41
jeszcze takich nie jadłam
magical66 08.10.2011 21:36
rewelacyjne
magical66 08.10.2011 21:36
rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak